واب نقش مهمی در سلامت بدن ما ایفا می کند و همه ما به خواب کافی احتیاج داریم اما مقدار نیاز بدن ما به خواب ، در سنین مختلف متفاوت است .
[ چهار شنبه 6 فروردين 1390برچسب:,
] [ 11:0 ] [ مهران ایمانی ][
دنیای کار و فناوری بهارستان(حرفه و فن)وبلاگ تحسین شده مسابقات وبلاگ نویسی فرهنگیان استان تهران | ||
واب نقش مهمی در سلامت بدن ما ایفا می کند و همه ما به خواب کافی احتیاج داریم اما مقدار نیاز بدن ما به خواب ، در سنین مختلف متفاوت است . نوزادها ( تا ۶ ماه)
نوزادان به طور معمول روزانه به ۱۶ ساعت خواب احتیاج دارند و در طول شبانه روز سه تا چهارنوبت می خوابند.
۶ تا ۱۲ ماه
نوزادهای ۶ تا ۱۲ ماهه شبها به طور معمول حدود ۱۱ ساعت می خوابند و حدود سه ساعت خواب نیمروزی دارند.
کودکان ۱ تا ۳سال
کودکان نوپا بین ۱۰ تا ۱۳ ساعت می خوابند و ممکن است به خواب نیمروزی هم احتیاج نداشته باشند اما اگر فرزند شما در طول روز بد خلقی می کند توصیه می شود که خواب نیمروزی هم داشته باشد. معمولا" وقتی کودکان دندان در می آورند دچار بی خوابی و مشکل خواب می شوند.
۳ تا ۷ سال (قبل از دبستان)
کودکان در این سنین در طول شبانه روز به ۱۰ تا ۱۲ ساعت خواب احتیاج دارند.
۷ تا ۱۱ سال( سالهای اول دبستان )
بچه ها در سنین آغاز دبستان معمولا" در حدود ۹ ساعت خواب احتیاج دارند اما ممکن است برخی از آنها به خواب بیشتری احتیاج داشته باشند.
۱۱ تا ۲۰ سال (نوجوانان)
نوجوانان به ۸ تا ۹.۵ ساعت خواب در طول شبانه روز احتیاج دارند اما بیشتر آنها به اندازه کافی نمی خوابند . خواب کم باعث می شود که آنها دچار مشکلات حافظه شوند و در مدرسه نتوانند به طور کامل روی درسهایشان تمرکز کنند بنابراین والدین باید روی استراحت شبانه خوب و کافی نوجوانانشان تاکید کنند.
بزرگسالان
بیشتر بزرگسالان به ۷ ساعت خواب شبانه احتیاج دارند و اگر کمتر از ۵ ساعت بخوابند ، کاهش قابل توجهی در عملکرد ذهنی آنها ایجاد می شود .
افراد مسن
معمولا" افراد مسن برای به خواب رفتن و راحت خوابیدن در طول شب با مشکلات زیادی روبرو می شوند اما خواب مورد نیاز آنها در طول شبانه روز مثل بزگسالان یا نوجوانان است target=[ چهار شنبه 6 فروردين 1390برچسب:, ] [ 11:0 ] [ مهران ایمانی ][ همسر آلبرت انیشتین غالبا اصرار داشت که او در هنگام کار باید لباسهای مناسبتری استفاده کند.
] [ 16:43 ] [ مهران ایمانی ]
[
فارس: دبیر علمی کنگره تغذیه ایران گفت: نیترات و نیتریت سوسیس و کالباس تولید شده در ایران بالا است، این ماده به دلیل ماندگاری سوسیس و کالباس به آن اضافه میشود که سرطانزا است. مرتضی صفوی اظهار کرد: فردا اصفهان میزیان کنگره تغذیه ایران است که تمام کارشناسان ارشد کل کشور در این کنگره حضور دارند که هر کدام از این کارشناسان ارشد یک استان را مدیریت میکنند. وی در بیان دستاوردهای کنگره تغذیه ایران در سالهای گذشته گفت: در گذشته کارشناسان تغذیه در کنار مطبهای عمومی فعالیت میکردند، اما خوشبختانه موفق شدهایم برای کارشناسان تغذیه مجوز کار رژیم درمانی از سازمان نظام پزشکی دریافت کنیم به طوری که در حال حاضر آنها به صورت مستقل میتوانند مشاوره داشته باشند و این تنها یکی از دستاوردهای کنگره تغذیه ایران نبوده است. این متخصص تغذیه افزود: در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، دورههای تغذیه کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری برگزار میشود که اساتید این دانشگاه همه در هدایت پایاننامهها فعالیت دارند. وی ادامه داد: طرحهای بزرگ کشوری که به همت کنگره تغذیه انجام شده زیاد است و از جمله آنها امنیت غذایی جامعه بوده است، امنیت غذایی به معنای دسترسی همه مردم در همه اوقات به غذای سالم برای یک زندگی سالم است و این با ایمنی غذا متفاوت است. صفوی اضافه کرد: ایمنی غذا یعنی غذا فاقد آلودگی باشد، اما امنیت غذایی یعنی مردم پول کافی برای خرید غذا داشته باشند و دسترسی اقتصادی، توانای فیزیکی و دسترسی فرهنگی از جمله مفاهیمی است که در زیر مجموعه امنیت غذایی قرار گرفته است. وی گفت: قبل از پیروزی انقلاب کوتاه قدی تغذی های، لاغری و کم وزنی در حد بالا وجود داشت که از 15 سال گذشته تاکنون این مقدار به سطح متوسط و پایین کاهش یافت، اما معضل بدخوری همچنان وجود دارد به نوعی که میتوان گفت ما در گذر تغذی های به سر می بریم. دبیر علمی کنگره تغذیه ایران تصریح کرد: در حال حاضر ما در گذر تغذیهای به سر میبریم به این معنا است که در یک خانواده هم افراد لاغر و ضعیف و هم افراد چاق و سو تغذیهای وجود دارد و کم خوری، کم وزنی، و پرخوری غذایی از جمله مشکلاتی است که سبب بیماریهایی همچون پرخوریهای عصبی و بیاشتهایی عصبی میشود. وی گفت: دوسالانه تغذیه دارای 20 امتیاز بازآموزی است که پزشکان با حضور در این کنگره میتواند امتیاز بالایی بگیرند. صفوی ادامه داد: ما میتوانیم فست فود و سوسیس کالباس سالم داشته باشیم که در حال حاضر از وجود آن بیبهرهایم و البته این در حالی است که متخصصان تغذیه تاکنون تذکرات بسیاری به ویژه به کارگاهها و تولیدکنندگان این فرآوردههای گوشتی دادهاند که برخی از شرکتها تولید خود را در مسیرهای دیگری بردند. وی اظهار کرد: نیترات و نیتریت سوسیس و کالباس تولید شده در ایران بالا است و این ماده به دلیل اینکه ماندگاری سوسیس و کالباس را بالا برود و رنگ آن را صورتی میکند، اضافه میشود اما زمانی که این دو ماده حرارت داده میشوند، به نیروزامین که مادهای سرطانزا تبدیل میشوند. دبیر علمی کنگره تغذیه اضافه کرد: تولیدکنندگان سوسیس و کالباس کشور تاکنون نتوانستهاند بر این مشکل فائق شوند اما تاکنون اقدامات زیادی انجام دادهایم و در برخی کارخانهها بالغ بر 20 جلسه توجیهی برگزار کردهایم. وی ادامه داد: رزماری میتواند جایگزین نیترات و نیتریت سرطانزا در سوسیس و کالباس شود، زیرا زمانی که حرارت میبیند هیچ ماده سرطانزایی تولید نمیکند.
موضوعات مرتبط: خوراک و صنایع غذایی ، بهداشت و انواع بيماري ها برچسبها: حرفه و فن , خوراک , سرطان , [ چهار شنبه 17 فروردين 1390برچسب:, ] [ 12:5 ] [ مهران ایمانی ][
گنجشک و آتش: گنجشکی با عجله و تمام توان به آتش نزدیک می شد و برمی گشت! پرسیدند : چه می کنی ؟ پاسخ داد : در این نزدیکی چشمه آبی هست و من مرتب نوک خود را پر از آب می کنم و آن را روی آتش می ریزم ! گفتند : حجم آتش در مقایسه با آبی که تو می آوری بسیار زیاد است ! و این آب فایده ای ندارد! گفت : شاید نتوانم آتش را خاموش کنم ، اما آن هنگام که خداوند می پرسد : زمانی که دوستت در آتش می سوخت تو چه کردی؟ پاسخ میدم : هر آنچه از من بر می آمد! دوستی نه در ازدحام روز گم می شود نه در سکوت شب ، اگر گم شد هرچه هست دوستی نیست... قهوه، لیوان و زندگی: چند دوست دوران دانشجویی که پس از فارغ التحصیلی هر یک شغل های مختلفی داشتند و در کار و زندگی خود نیز موفق بودند، پس از مدت ها با هم به دانشگاه سابق شان رفتند تا با استادشان دیداری تازه کنند. آنها مشغول صحبت شده بودند و طبق معمول بیشتر حرف هایشان هم شکایت از زندگی بود. استادشان در حین صحبت آنها قهوه آماده می کرد. او قهوه جوش را روی میز گذاشت و از دانشجوها خواست که برای خود قهوه بریزند. روی میز لیوان های متفاوتی قرار داشت; شیشه ای، پلاستیکی، چینی، بلور و لیوان های دیگر. وقتی همه دانشجوها قهوه هایشان را ریخته بودند و هر یک لیوانی در دست داشت، استاد مثل همیشه آرام و با مهربانی گفت... بچه ها، ببینید؛ همه شما لیوان های ظریف و زیبا را انتخاب کردید و الان فقط لیوان های زمخت و ارزانقیمت روی میز مانده اند. دانشجوها که از حرف های استاد شگفت زده شده بودند، ساکت بودند و استاد حرف هایش را به این ترتیب ادامه داد: «در حقیقت، چیزی که شما واقعا می خواستید قهوه بود و نه لیوان. اما لیوان های زیبا را انتخاب کردید و در عین حال نگاه تان به لیوان های دیگران هم بود. زندگی هم مانند قهوه است و شغل، حقوق و جایگاه اجتماعی ظرف آن است. این ظرف ها زندگی را تزیین می کنند اما کیفیت آن را تغییر نخواهند داد. البته لیوان های متفاوت در علاقه شما به نوشیدن قهوه تاثیر خواهند گذاشت، اما اگر بیشتر توجه تان به لیوان باشد و چیزهای با ارزشی مانند کیفیت قهوه را فراموش کنید و از بوی آن لذت نبرید، معنی واقعی نوشیدن قهوه را هم از دست خواهید داد. پس، از حالا به بعد تلاش کنید نگاه تان را از لیوان بردارید و در حالیکه چشم هایتان را بسته اید، از نوشیدن قهوه لذت ببرید.» تمساح: گردشگری در یک خلیج کوچک مشغول ماهیگیری بود که ناگهان قایقش واژگون شد، چاره ای جز شنا کردن تا ساحل نبود. ولی از انجا که شنیده بود سابقا در این محل تمساح ها زندگی میکرده اند از ترس لبه ی قایق را گرفت. ناگهان پیرمردی را در ساحل دید و از او پرسید: هیچ تمساحی این اطراف هست ؟ پیرمرد پاسخ داد: هیچ تمساحی، سالهاست... گردشگر احساس امنیت کرد و بدون شنیدن ادامه صحبت و با فراغ بال به سمت ساحل شروع به شنا کرد . در نیمه راه پیرمرد را دید که با ترس و تعجب او را نگاه میکند و برایش دعا میخواند... پس دوباره با صدای بلند پرسید: راستی چطور از شر تمساح ها راحت شدید؟ پیرمرد فریاد زد: ما کار خاصی نکردیم، کوسه های داخل آب دخل همشون رو آوردند!... منبع: عصر ایران
موضوعات مرتبط: داستان، ضرب المثل، حکایت برچسبها: داستان کوتاه , داستان [ چهار شنبه 17 فروردين 1390برچسب:, ] [ 12:2 ] [ مهران ایمانی ][ |
||